Home.
Nieuws.
Home.
Over mij.
Diensten.
Modellen.
Publicaties.
Links.
Contact.
Links.
Over mij.
Contact.
Diensten.
Modellen.
Publicaties.
Sitemap.
Sitemap.
Nieuws.
Machteld's Pluche.
Copyright © 2013 Maise. Alle rechten voorbehouden.
Ouder nieuws vindt u in het nieuwsarchief
Nieuws
TOP

Nieuw BiSL-examen:  BiSL Advanced                                                                                                                         jan 2016

Door de ASL BiSL Foundation is een publicatie ontwikkeld, in het Engels en het Nederlands, waar allerlei onderwerpen bij elkaar zijn gebracht die te maken hebben met het inrichten van business-informatiemanagement en BiSL in een organisatie. Zoals: wat betekenen agile en cloud voor de uit te voeren activiteiten, welke documenten zijn belangrijk, hoe voer je een zelfevaluatie uit, waar moet ik de BIM-afdeling positioneren?

 

Op basis van deze publicatie is door APMG een nieuw examen ontwikkeld, het BiSL Advanced examen dat een vervolgexamen is op het BiSL Foundation examen van APMG. Vanaf circa medio februari 2016 zal het mogelijk zijn dit examen te doen. In de tussentijd zijn enkele opleidingsorganisaties bezig met het op de markt brengen van trainingen die opleiden voor dit examen.

 

Het examen test dus inzicht in het invoeren van business-informatiemanagement; het gaat niet echt in op het praktisch uitvoeren van functioneelbeheerwerkzaamheden zoals specificeren, testen en het opstellen van een gegevensmodel. Daarvoor zijn veel gespecialiseerde trainingen op de markt.

BiSL Next  (Engelstalig)                                                                                                                                                   feb 2017

Er is een opvolger van het aloude en vertrouwde BiSL-model ontwikkeld. Het heet BiSL Next. Het is beschreven in het Engelstalige boek BiSL Next; a framework for business information management. Het is vooral gericht op het management van organisaties die gebruik maken van informatiesystemen. Het is uitgegeven door Van Haren Publishing.

BiSL Next (Nederlandstalig)                                                                                                                                        sep 2018

Op basis van het Engelse boek is in opdracht van de ASL BiSL Foundation door Yvette Backer en Machteld Meijer een Nederlands boek geschreven over BiSL Next dat zich niet alleen richt op het management maar vooral ook op meer uitvoerende rollen binnen business-informatiemanagement. Net als het vorige BiSL-boek. Het is uitgegeven door Van Haren Publishing.  

Business information management foundation examen  gebaseerd op BiSL Next in uitvoering  okt 2018

Begon oktober heeft EXIN een pilot-examen gelanceerd gebaseerd op het Nederlandse BiSL Next-boek: “EXIN Business Information Management Foundation with reference to BISL NEXT”. Het examen zal voorlopig alleen Nederlandstalig zijn en moet in principe worden gezien als de opvolger van het bestaande BIM-examen.

Het trainings- en adviesbureau BiSL-Smart verzorgt al trainingen die opleiden voor dit examen.

BiSL foundation examen                                                                                                                                                sep 2018

In dit najaar of de komende winter komt APMG met een nieuw BiSL-Foundationexamen gebaseerd op het Engelse BiSL Next boek. Het is nog niet bekend wanneer precies. Het examen zal voorlopig alleen Engelstalig zijn en moet in principe worden gezien als de opvolger van de bestaande BiSL-examens.

ASL BiSL Foundation is overgegaan in de DID Foundation                                                                               okt 2021

In het kader van de internationalisering is de ASL BiSL Foundation overgegaan in de DID Foundation. DID is een beoogde opvolger van BiSL en is gebaseerd op BiSL Next.