Home.
Nieuws.
Home.
Over mij.
Diensten.
Modellen.
Publicaties.
Links.
Contact.
Links.
Over mij.
Contact.
Diensten.
Modellen.
Publicaties.
Sitemap.
Sitemap.
Nieuws.
Machteld's Pluche.

Mijn naam is Machteld Meijer. Sinds 2007 ben ik onafhankelijk adviseur. Ik heb sinds het midden van de tachtiger jaren van de vorige eeuw  ervaring in de IT-branche waarbij het accent lag op consultancy, kennisoverdracht en projectleiding op het gebied van procesverbetering en kwaliteitszorg.  Ik ben nu nagenoeg full time met pensioen maar wil op verzoek nog steeds wel opdrachten uitvoeren rondom mijn vakgebied, dat is te kenmerken als:

 

De specialist op het gebied van samenhang en samenwerking tussen ASL, BiSL en ITIL

 

Mijn specialisatie was methoden voor applicatiemanagement, business-informatiemanagement en kwaliteitsmanagement. Ik heb daarbij zowel ruime ervaring met het doorlichten van organisaties en het verbeteren van de beheerprocessen als met het geven van opleidingen en presentaties over ASL, BiSL en de relaties met andere modellen.

 

De laatste jaren van mijn actieve loopbaan stonden vooral in het kader van examenontwikkeling, het uitvoeren van trainer assessments en het schrijven en beoordelen van boeken op mijn vakgebied. Het accent daarbij lag op BiSL en daarvan afgeleide producten als BiSL Next en DID.

 

Na mijn pensionering kreeg ik meer tijd voor mijn hobby’s. Een daarvan is muziek. Ik presenteer sinds voorjaar 2018 wekelijks een radioprogramma op Veluwe FM met de titel Machtelds Pluche, waarin veel - vaak onbekende - plaatjes worden gedraaid en toegelicht uit de jaren vijftig, zestig en zeventig.

 

 

 

 

 

Sterke punten:

- enthousiast spreker, gewaardeerd docent

- veel kennis en ervaring met ASL en BiSL, theoretisch en praktisch  

- in staat om grote hoeveelheden informatie snel te structureren, in hoofd- en bijzaken te onderscheiden en vanuit verschillende perspectieven te analyseren.

 

Zwakke punten:

- soms te bescheiden

- soms te perfectionistisch

 

Copyright © 20138Maise. Alle rechten voorbehouden.

In totaal hebben meer dan duizend mensen een opleiding of workshop van mij op het gebied van ASL, BiSL of combinaties daarvan gevolgd, met een gemiddelde waardering van ruim een 8.

 

Daarbij was het een groot voordeel dat ik een van de grondleggers van ASL ben, de leidende methode voor applicatiemanagement in Nederland, en heb meegewerkt aan de ontwikkeling van BiSL, model voor het inrichten van het management van de informatievoorziening.

 

Tienduizenden downloads van mijn artikelen

 

Ik heb een grote serie publicaties op mijn naam staan en presentaties en gastcolleges verzorgd op diverse seminars en bij een aantal universiteiten en hogescholen.

 

Ik ben lid geweest van de NEN-normcommissie Applicatiemanagement en van enkele EXIN-werkgroepen die de oude examens voor ASL en BiSL hebben opgesteld (ASL en BiSL Foundation en BIMP).

 

Sinds 2012 ben ik Chief Examiner voor APMG voor de ASL en BiSL Foundationexamens, die afgenomen worden in het Nederlands, Engels en Duits (alleen BiSL) en sinds 2013 Assessor van trainers en trainingsmateriaal met betrekking tot ASL en BiSL. In die rol heb ik al tientallen  trainers geassesst en van vele ATO’s het trainingsmateriaal beoordeeld.

 

Daarnaast ben ik erg actief geweest voor de Stichting ASL BiSL Foundation, waarvoor ik ondermeer certificeringsaudits op de NEN 3434  norm voor applicatiemanagement heb uitgevoerd en meewerk in de Werkgroep Standaardisatie. Hierbij richt ik me op de relaties tussen modellen en ISO-normering op het gebied van applicatiemanagement en business-informatiemanagement. Tevens heb ik een bijdrage geleverd aan de ISO standaard voor application management ISO/IEC 16350.

 

Tijdens het jaarcongres 'Co-create 2014' op 11 december ontving ik de prestigieuze ASL BiSL Foundation Trofee 2014 voor de belangrijke rol die ik heb gespeeld bij de ontwikkeling van de modellen ASL en BiSL.

Mijn laatste grote project was het schrijven van het Nederlandstalige boek over BiSL Next: BiSL Next in uitvoering dat in september 2018 op de markt is gekomen.

 

Wie ben ik

Application Services Library ASL®, BiSL® and BiSL® Next are registered trademarks of the ASL BiSL Foundation

ITIL® is a registered trademark of AXELOS Limited

CobiT® is a registered trademark of ISACA and the IT Governance Institute

CMMI® is a registered trademark of Software Engineering Institute (SEI), Carnegie Mellon University